Formula 1 Imola Grand Prix'i bugün saat 16.00'da başlayan yarışla koşuldu.
VERSTAPPEN GERİ DÖNDÜ
Redbull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen 3 yarışlık bir aranın ardından tekrar podyumun zirvesinde yer aldı. En son Çin'de kazanan şampiyon pilot geçtiğimiz 3 yarış boyunca Oscar Piastri'nin arkasında kalmıştı.
MCLAREN'DEN ÇİFTE PODYUM
Yarışa ilk sıradan başlayan ve şampiyona liderliğini sürdüren Oscar Piastri yarışı takım arkadaşının arkasında 3. sırada tamamladı. Bir diğer McLaren pilotu Lando Norris ise 4. başladığı yarışı 2. sırada bitirdi.
Bu sonuçla birlikte McLaren sürücülerinin şampiyonadaki sırası değişmedi ve Verstappen onları izlemeye devam etti.
NE OLACAK BU FERRARİ'YE
Yarışa 11 ve 12. sıradan başlayan Ferrari pilotları Charles Leclerc ve Lewis Hamilton yarışı 6. ve 4. bitirdi. Uzun yıllardır şampiyon olamayan takımda işler bir türlü yolunda gitmiyor.
MERCEDES'LER KAYIP
Yarışa 3. sıradan başlayan Mercedes pilotu George Russell yarışı 7. sırada tamamladı. Mercedes'in genç pilotu İtalyan Kimi Antonelli ise 13. sıradan start aldığı yarışı tamamlayamadı. Takımlar şampiyonasında ikinci sırda bulanan Mercedes bu yarışta istediğini alamadı ve hafta sonundan 4 puan ile ayrıldı.