Polonya'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonra Donald Tusk’ın Başbakanlığındaki koalisyon hükümeti parlamentodan güvenoyu aldı.

Hindistan’da Uçak Yerleşim Yerine Düştü
Hindistan’da Uçak Yerleşim Yerine Düştü
İçeriği Görüntüle

Polonya’da 1 Haziran’da ikinci turu düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet adayı Karol Nawrocki’nin kazanmasının ardından, Başbakan Donald Tusk liderliğindeki koalisyon hükümeti için güven oylaması yapıldı.

Parlamentoda yapılan oylamada Tusk hükümeti güvenoyu almayı başardı. 460 milletvekilinden oluşan parlamentoda oylamaya 453 milletvekili katılırken, 243’ü ‘Evet’ oyu, 210’u ise ‘Hayır’ oyu verdi.

Donald Tusk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Zaferin tadını da bilirim, yenilginin acısını da ama teslimiyet diye bir kelimeyi bilmem. İlerlemeye devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Muhalefetin desteklediği Karol Nawrocki’nin Cumhurbaşkanı seçilmesi, Başbakan Donald Tusk’ın Avrupa odaklı politikalarını uygulama sürecini zorlaştırabileceği tahmin ediliyor. Mevcut Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, görevini yeni Cumhurbaşkanına 6 Ağustos’ta resmen devredecek.

Kaynak: DHA