Şüphelilerle birlikte 42 çalıntı motosiklet bulunup sahiplerine teslim edildi. Motosikletler yeni nesil suç örgütlerine verilip kurşunlama, silah, tehdit ve uyuşturucu ticareti suçlarında kullanılmasının planlandığı belirlendi. Öte yandan şüphelilerin hırsızlık yaptıkları anlar çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Özel harekat ile operasyon

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma dahilinde, İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takip başlatıldı. Şüphelilerin, park halinde bulunan motosikletleri çaldıkları anların güvenlik kamera görüntülerine ulaşıldı. Yapılan incelemelerin ardından kimlikleri belirlenen şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı. İstanbul’da Esenyurt, Küçükçekmece, Arnavutköy ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde tespit edilen adreslere Özel Harekat polislerinin de katıldığı eş zamanlı baskın düzenlendi. Yapılan operasyonda hırsızlık çetesi üyesi oldukları saptanan 23 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi, 11 şüphelinin sorgusu ise Asayiş Şube Müdürlüğü ve Oto Hırsızlık Büro Amirliği şubelerinde yapıldı.

42 motosiklet sahiplerine iade edildi

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, şüphelilerin çalınan motosikletlerin, yeni nesil suç örgütlerine satmayı planladıkları belirlendi. Bu suç örgütlerinin yaralama, iş yeri kurşunlama, silahla tehdit ve uyuşturucu ticaretinde kullanmayı planladığı 42 motosiklet, gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla bulunup sahiplerine teslim edildi.

Evinin önündeki yangında hayatını kaybetti
Evinin önündeki yangında hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Emniyet Müdürlüğünden teslim edildi

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bulunan motosikletini teslim almaya gelen olayın mağdurlarından Muhammet Büyükakman (33), "Pazar sabahı işe gitmek için motorun başına gittiğimde yerinde olmadığını fark ettim. Hemen karakolu aradım. Emanet motordu. Daha önceki motorumla kaza yapmışım. Bu motoru arkadaştan ödünç almıştım. çalınınca üzüldük. Bir gün sonra motorum bulundu. Esenyurt’ta çalındı, Gaziosmanpaşa’da bulundu. Bunun için emniyet müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Bu bizim ekmek teknemiz. Çoluğumuzun çocuğumuzun masrafı bununla çıkıyor" diye konuştu.

Bir diğer mağdur Emrah Eren (24) ise, “ Gece 12.00’de evin önüne park ettim. Sabah işe giderken motosikletim yerinde yoktu. Hemen GPS üzerinden bakıp polislere haber verdim. O şekilde bulduk. Motorumu kilitlememiştim pişman oldum. Site olduğu için güvenmiştim ama çok bir işe yaramadı. İşe gidip geldiğim tek vasıtamdı. Çalındığı için kendimi çok kötü hissettim." dedi.

Ali AKSOYER-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL, (DHA) -

Kaynak: DHA