Sakarya Nehri'nde kaybolan kişi aranıyor
Sakarya Nehri'nde kaybolan kişi aranıyor
İçeriği Görüntüle

Olay, 28 Temmuz'da Narlıdere ilçesi 2'nci İnönü Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yaşandı. Daireden gelen kötü koku üzerine çevredekilerin ihbarıyla adrese polis ekipleri gönderildi. Ekipler, evde emekli hemşire Nilüfer Tuzlulu ile emekli askeri personel Yusuf Yıldırım'ın cenazesiyle karşılaştı. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, her iki kişinin de çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüldüğü tespit edildi. Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından olayla alakalı çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, olayın birkaç gün önce gerçekleşmiş olabileceği değerlendirildi, çevredeki güvenlik kameraları incelendi. Evde parmak izi çalışması gerçekleştirildi.

Cinayet öncesi keşif

Teknik ve fiziki takip sonucu şüphelinin, Nilüfer Tuzlulu'nun oğlu Nurettin Emre Türker olduğu belirlendi. Şüpheli, 31 Temmuz günü gözaltına alındı. Aramalarda, Türker'in ormanda sakladığı Nilüfer Tuzlulu'ya ait telefonu, olayda kullanılan 2 bıçak, eldiven, kask ve kanlı kıyafetler bulundu. Türker'in, olay öncesinde keşif yaptığı, güvenlik kameralarına yakalanmamak için kask taktığı, eldiven kullandığı ve evi dağıtarak olayı hırsızlık gibi göstermeye çalıştığı satandı.

Defin işlemlerini de oğlu yapmış

Cinayetin sonrasında Yalova'ya giden Türker'in haberi aldıktan sonra İzmir'e dönüp defin işlemlerini gerçekleştirdiği aktarıldı. Soruşturma dahilinde, Yusuf Yıldırım'ın mal varlığını Nilüfer Tuzlulu'ya vasiyet ettiği bilgisine ulaşıldı. Öte yandan Nurettin Emre Türker'in Yıldırım'dan küçük yaştan itibaren şiddet gördüğü iddia edildi. Nurettin Emre Türker, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)-

Kaynak: DHA