Yaklaşık 2 yıl önce ablasının yönlendirmesiyle okçuluğa başlayan Deniz, kısa sürede yeteneğini gösterdi.

Antrenörü Eren Öz ile çalışmalarını sürdüren Deniz, geçen yıl Hırvatistan'da katıldığı Barebow U21 Avrupa Salon Şampiyonası'nda ikincilik madalyasını kazandı.

Aynı yıl aralıkta Türkiye Okçuluk Federasyonunca Antalya'da düzenlenen 2024 Salon Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olan Deniz, Samsun'da gerçekleştirilen 2025 Salon Federasyon Kupası sıralama turunda 497 puan ile U21 kadın barebow kategorisinde Türkiye rekoru kırarak birinci oldu.

Geçen yıl milli takıma giren Deniz, gelecek yıl düzenlenmesi planlanan dünya şampiyonasına odaklandı.

Deniz, haftada 6 gün çalışma gerçekleştiriyor.

Hedef dünya şampiyonu olmak

Deniz, tesadüfen tanıştığı okçuluğu çok sevdiğini belirtti.

Sporun kendisine birçok katkı sağladığını belirten Deniz, artık hayallerine emin adımlarla gittiği söyledi.

Okçulukta Türkiye birincilikleri ve Avrupa ikinciliğinin bulunduğunu dile getiren Deniz, artık hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu aktardı.

Deniz, yayı eline aldığında kendini çok özgür ve huzurlu hissettiğini belirtti.

Umay Okçuluk Spor Kulübü Antrenörü Eren Öz ise Deniz'in çok başarılı bir sporcu olduğundan bahsetti.

Deniz'in özellikle makaralı ve barebow kategorilerinde iddialı olduğunu anlatan Öz, sporcusuyla katıldıkları her müsabakadan başarıyla ayrıldıklarını söyledi.

Her geçen gün kendilerini güçlendirdiklerini belirten Öz, "Samsun'da 2025 yılında düzenlenen 2025 Salon Federasyon Kupası'nda kendi kategorisinde U-21 kadınlar barebow kategorisinde 497 puan net alarak Türkiye rekorunu kırdı, ardından milli takım seçmelerinde ikinci oldu. Önümüzdeki sene planlanan Dünya Salon Şampiyonası var. Ecem ile Dünya Kulüplerarası Salon Şampiyonası'nda dünya birinciliği hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Formula 1 Miami Grand Prix'sinde pole'den Max Verstappen başlayacak
Formula 1 Miami Grand Prix'sinde pole'den Max Verstappen başlayacak
İçeriği Görüntüle

Kaynak: AA