MEB tarafından 15 Haziran'da düzenlenen LGS kapsamındaki merkezi sınava başvuran 1 milyon 10 bin 916 öğrenciden 963 bin 142'si katılmış, sınav sonuçları ise 11 Temmuz'da açıklanmıştı.Sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından 1 milyona yakın öğrenci yerleşmek istedikleri liselere tercihlerini yapmaya devam ediyor.Katılımın zorunlu olmadığı sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek.

Tercih dönemi yarın saat 17.00'de sona erecek.

Bakanlıktan tercih sürecine destek!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS kapsamında lise adayları ve veliler için tercih sürecini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli rehberlik hizmetleri ve bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda yayımlanan "Tercih Süreci Veli Kılavuzu"nda lise türleri, nakil işlemleri, yerleştirme süreci ve sıkça sorulan sorular yer alıyor.

81 ilde kurulan 11 binden fazla Tercih Danışmanlığı Birimi'nde öğrencilere bireysel görüşmelerle rehberlik hizmeti sunuluyor. Özel okullara ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara kayıt işlemleri de yarın sona erecek. Bu kurumlara kayıt yaptıran adaylara tercih ekranı açılmayacak, ancak kaydını iptal ettiren öğrenciler tercihte bulunabilecek.

MSB'den 'grefti' duyurusu
MSB'den 'grefti' duyurusu
İçeriği Görüntüle

Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ise 4 Ağustos'ta açıklanacak.

Kaynak: AA