Kendisinden haber alamayan meslektaşları, polisle birlikte çilingir yardımıyla daireye girdi. Kolunda serum takılı halde bulunan Bağdigen’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Bir dönem Kadın Basketbol Milli Takımının doktorluğunu yaptığı da öğrenilen Bağdigen’in ölümüne dair soruşturma başlatıldı.
Olay, dün saat 13.00 sıralarında 4. Levent Emniyet Evleri Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Bakırköy Florya’daki özel bir hastanede Acil Tıp Uzmanı olarak görev yapan doktor Sedanur Bağdigen’den meslektaşları haber alamadı. Durumdan şüphelenen meslektaşları ise Bağdigen'in yaşadığı rezidansa gitti. Kapının açılmamasıyla polis ekiplerine ihbarda bulunuldu. Çilingir yardımıyla polisle daireye giren meslektaşları, Bağdigen’i kolunda serum takılı halde yatak odasında hareketsiz şekilde yatarken gördü.
Kolunda serumla bulundu
Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Sedanur Bağdigen’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Bunun üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonrasında Bağdigen’in cansız bedeni cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Cumhuriyet Savcısı şüpheli ölümle alakalı soruşturma başlattı.
Diğer yandan hayatını kaybeden Sedanur Bağdigen’in bir dönem Türkiye Kadın Basketbol Milli Takımının doktorluğunu yaptığı bildirildi. Bağdigen’in ölüm haberini alan meslektaşları ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Doktorun kesin ölüm nedeni yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacak.
ATUDER'den taziye mesajı
Uzman Doktor Sedanur Bağdigen’in ölümü sonrası Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) de taziye açıklaması yaptı. Açıklamada, "İAÜ Florya Hastanesinde görev yapmakta olan Uzman Dr. Sedanur Bağdigen vefat etmiştir. Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu olarak Uzm. Dr. Sedanur Bağdigen’e Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun" ifadeleri kullanıldı.
Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA) -