TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Süper Lig'de yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağını açıklamasının ardından ilk atama belli oldu. Galatasaray ile Çorum FK arasında oynanacak karşılaşmada VAR koltuğuna İsviçre doğumlu Türk hakem Fedayi San oturacak.

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi belli oldu
Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi belli oldu
İçeriği Görüntüle

Galatasaray-Çorum FK maçında VAR Fedayi San

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında bugün oynanacak Galatasaray-Çorum FK karşılaşmasının hakem kadrosu açıklandı. Saat 21.30'da başlayacak mücadelede düdük Batuhan Kolak'ta olacak. Kolak'ın yardımcılıklarını Furkan Ürün ve Suat Güz yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Asen Albayrak olacak.

VAR koltuğunda Fedai San

Karşılaşmada VAR görevini Fedai San üstlenecek. San'a AVAR olarak Mehmet Salih Mazlum eşlik edecek. İsviçre'de doğan Fedai San, 2015 yılında FIFA hakemi oldu. Uzun yıllardır İsviçre futbolunda görev yapan San'ın Galatasaray-Çorum FK karşılaşmasındaki VAR ataması, TFF'nin yeni sezon için açıkladığı yabancı VAR uygulaması açısından da dikkat çekti.

İlk yabancı VAR ataması dikkat çekti

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yeni sezon öncesinde UEFA ve FIFA organizasyonlarında görev yapan uluslararası deneyime sahip VAR hakemlerinden Süper Lig'de yararlanılacağını açıklamıştı.

İlk haftadaki Galatasaray-Çorum FK karşılaşmasında VAR koltuğuna Türk kökenli İsviçreli hakem Fedai San'ın atanması, uygulamanın ilk örneklerinden biri oldu.

Muhabir: Haber Merkezi