Zeynep Sude YEŞİL/ ANKARA
Olay, Yenimahalle'nin Şentepe semti Avcılar Mahallesi'nde gerçekleşti. Akşam saatlerinde Avcılar Mahallesi'ndeki metruk bina yakınlarında olan gönüllü hayvanseverler, köpek uluma sesi işitti. Sesin geldiği binaya giren hayvanseverler, 15 köpeğin cansız bedeniyle karşılaştı.
"Binada, ağzında köpek olan şeytan çizimleri var"
Köpeklerin bulunduğu metruk binada, ağzında köpek olan şeytan çizimleri gördüklerini söyleyen Hayvanlara Özgürlük Platformu Başkanı Serdar Elmas, "Olay yerinde toplamda 15 köpek var. Binada tamamen uyuşturucu kalıntıları, şeytan resimleri, ağzında köpek olan şeytan resimleri var. Her yerde uyuşturucu içilmiş. İki bina var burada, 10 sene önce müteahhit kaçmış. Binada birkaç defa intihar girişimi olmuş, çocuk tecavüzüne yeltenilmiş. Ankara'nın göbeğinde 15 köpek katledilmiş. Bir tane canlı köpek çıkarttık. Çok korkmuştu zor bir operasyon ile aldık. Patili Can Dostlar Derneği'nin yaşam alanına gidecek" açıklamasında bulundu.
"Köpek uluma sesini takip edince 15 köpek ölüsü ile karşılaşmışlar"
Patili Can Dostlar Derneği Başkanı Mesut Cantürk, olay yerinde çok sayıda köpeğin öldürüldüğünü dile getirerek, "Bölgedeki gönüllüler köpek uluma sesine gidiyor. Alt kata indiklerinde koku fark ediyorlar ve ölü hayvanları görüyorlar. İnsanları davet ettik biz de buraya geldik. Yedisi yavru 15 köpek ölüsü var. Bir yaşlarında bir köpek de mahsur kalmış" ifadelerini kullandı.