Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde işitme ve konuşma engelli S.P.’ye (23) cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.
Olay, 13 Ağustos’ta Cengiz Topel Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, evinden bakkala gitmek üzere çıkan S.P., uzun süre geri dönmeyince ailesi durumu polise bildirdi.
İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, S.P.’yi saatler sonra Vatan Mahallesi’nde buldu. S.P., ailesine ve polise yaşadıklarını işaret diliyle anlattı. İddiaya göre genç kadın, tanımadığı kişiler tarafından zorla bir araca bindirilerek götürüldüğü yerde cinsel saldırıya maruz kaldığını ifade etti.
5 şüpheli gözaltına alındı
Polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında Muhammet Ş.E. (25), Mehmet T. (27), Serkan G. (28) ve Suriye uyruklu F.R. (17) gözaltına alındı. Soruşturmayı genişleten ekipler, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen ve kimliği henüz açıklanmayan bir şüpheliyi daha yakaladı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.




