Alanya’da alevlerle mücadele sürüyor
Alanya’da alevlerle mücadele sürüyor
İçeriği Görüntüle

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan Ayşegül (48) ve Vezir Kılınç (54) çifti, zihinsel ve ortopedik engelli çocukları Ahmet (29) ve Mert’in (21) daha rahat bir yaşam sürmesi için müstakil ev yaptırmaya karar verdi. Apartman dairesinde yaşamaktan zorlanan çocuklarının merdiven çıkmakta güçlük çektiğini belirten çift, Isparta’da bulunan arsalarına tek katlı bir ev inşa ettirmek üzere harekete geçti.

Arabalarını satarak ödeme yaptılar

Kılınç çifti, yıllarca biriktirdikleri tasarruflarına ek olarak arabalarını satarak ev inşaatı için 2021 yılında M.Ş. isimli şahısla anlaştı. Anahtar teslim ev için belirlenen 350 bin TL'nin 265 bin TL’sini peşin ödeyen aile, kısa süre başlayan inşaatın durmasıyla büyük hayal kırıklığı yaşadı. Aradan geçen 4 yıla rağmen evin tamamlanmadığını gören çift, dolandırıldıklarını öne sürdü.

'Şikayetini geri çek, evi yapayım' dedi

Ev inşaatının uzun süre ilerlememesi üzerine hukuki yollara başvuran Vezir Kılınç, müteahhitten şikayetçi oldu. Kılınç, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Bizi sürekli oyaladı. Şikayetçi olduktan sonra arayıp 'Şikayetini geri çek, evini yapayım' dedi. Ancak bugüne kadar somut hiçbir gelişme olmadı. 2023’te dava açtım ama hala sonuç alamadık.”

"Çocuklarımız rahat etsin diye uğraşıyoruz"

Kılınç çifti, tek isteklerinin çocuklarına uygun, güvenli ve erişilebilir bir yaşam alanı olduğunu belirtti. “Çocuklarımız rahat ettiğinde biz de rahat ediyoruz. Onların sağlığı ve konforu için elimizdekini verdik. Ama ne evimiz yapıldı ne de paramız geri geldi. Mağduruz ve hakkımızı arıyoruz” diyen aile, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Kaynak: DHA