En düşük emekli aylığının artırılmasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan değişiklikle yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alan emekliler ile hak sahiplerine dosya bazında ödenen en düşük aylık tutarı 23 bin 552 lira olarak uygulanacak.

"İşsizlik oranı, 2005'ten itibaren en düşük seviyeye geriledi"
"İşsizlik oranı, 2005'ten itibaren en düşük seviyeye geriledi"
İçeriği Görüntüle

Daha önce 20 bin lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığı böylece 3 bin 552 lira artırılmış oldu. Düzenleme, 2026 yılı Temmuz ödeme döneminden itibaren geçerli olacak.

Emeklilerin gözleri fark ödemelerinde

Yeni taban aylık düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte ödemelerini daha düşük tutardan alan emekliler için oluşan farkın ne zaman hesaplara yatırılacağı da merak konusu oldu. Fark ödemelerine ilişkin takvimin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak duyuruyla netleşmesi bekleniyor.

Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte 23 bin 552 liralık yeni en düşük emekli aylığı yasal olarak yürürlüğe girmiş oldu.

Muhabir: Haber Merkezi