Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin yanında bölgesel ve küresel gelişmeler de değerlendirildi.

ABD'den Brezilya'ya yaptırım!
ABD'den Brezilya'ya yaptırım!
İçeriği Görüntüle

Gazze’deki insani durumun kritik bir noktaya ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan trajedilere yalnızca sözle tepki vermenin yetersiz olduğunu belirterek, harekete geçmenin insanlığa karşı bir görev olduğunu vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’ye düzenli insani yardım ulaştırmaya devam ettiğini ve bölgede ateşkesin sağlanmasına yönelik bütüm arabuluculuk çabalarını desteklediğini ifade etti. Ayrıca, İsrail’in ateşkese zorlanması ve iki devletli çözüme zorlayacak adımların atılmasının önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan görüşmede Filistin Devleti’ni tanımaya yönelik açıklamaları dolayısıyla İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ı tebrik etti.

Muhabir: Haber Merkezi