Olay, saat 22.00 sıralarında Menteşe ilçesinin Muslihittin Mahallesi'ndeki bir apartmanın birinci katında yaşandı. Kimliği belirsiz şapkalı 2 kişi, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras’ın dede ve anneannesinin evinin balkonuna molotof kokteyli attı. Çevredekiler çıkan yangını kısa sürede söndürdü, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri gönderildi. Bölgede incelemelerini bitiren ekipler, güvenlik kamerasına da yansıyan ve kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Tekel bayide silahlı saldırı
Tekel bayide silahlı saldırı
İçeriği Görüntüle

Vali Akbıyık'tan açıklama

Muğla Valisi İdris Akbıyık, olay yerinde yaptığı açıklamada. “Bir cam şişe içerisinde iki yanıcı madde atıldığı saat 22.10 civarı yangın meydana geliyor ve mahallelinin hızlı müdahalesiyle can ve mal kaybolmadan söndürülüyor. Şu anda tüm emniyet birimlerimiz, jandarma birimlerimiz ve olayı gerçekleştiren iki kişiyi yakalamak için büyük gayret sarf ediyorlar. Gerekli analizler, gerek PTS kayıtları hepsi titizlikle inceleniyor. Şehrin girişi çıkışında tüm birimlerimiz, emniyet, jandarma kontrol yapıyorlar, uygulama yapıyorlar. En kısa zamanda bu menfur saldırıyı gerçekleştiren şahısları yakalayacağız” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile eşi Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras da olay yerine geldi. Gonca Köksal Aras, “Henüz belli değil. Bir an önce bulunmalarını istiyoruz. Kim yaptı, kim yaptırdı? Ailemizin sağlık durumu iyi” dedi.

Cavit AKGÜN/ MUĞLA, (DHA)-

Kaynak: DHA