Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkan Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından sosyal medya üzerinden hedef gösterici ve toplumu kin ile nefrete sevk edici ifadeler kullandığı gerekçesiyle Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül ve benzer içerikler paylaşan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Avukat Gül Çiftci tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen alçak saldırının hemen ardından, sosyal medya hesabı üzerinden açıkça hedef gösterici ve halkı kin ve düşmanlığa sevk edici ifadeler kullanan Yeni Şafak Gazetesi yazarı İbrahim Karagül hakkında ve benzer ifadeler kullanan diğer şahıslar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.
Açıklamada, kamuoyunu yanıltmaya, toplumu kutuplaştırmaya ve şiddeti meşrulaştırmaya yönelik söylemlerin kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Çiftci, "Bizler; demokrasiyi, hukuk devletini ve toplumsal barışı savunmaya kararlıyız. Şiddetten ve nefretten medet umanlara asla geçit vermeyeceğiz. Adaletin yerini bulması için tüm yasal süreçlerin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.