Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla; Sivas Kongresi'nin 106. yıldönümünü kutladı.

Amerikalı Meghan’a Türk tipi düğün
Amerikalı Meghan’a Türk tipi düğün
İçeriği Görüntüle

Özel, paylaşımında; 4 Eylül 1919'un, işgal altındaki bir vatanın bağımsızlık mücadelesinde atılan en önemli adımlarından biri olduğunu vurguladı. Sivas Kongresi'nde manda ve himayenin reddedildiğini hatırlatan CHP lideri, bu kongrenin aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin de ilk kongresi olduğunu belirtti.

Saygı ve minnetle andı

Özel, paylaşımını "Millet iradesinin, bağımsızlık aşkının ve demokrasiye inancın en güçlü simgesi Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum" sözleriyle tamamladı.

Muhabir: Haber Merkezi