Ankara’da içme suyu kaynaklarının geçmişi, mevcut durumu ve geleceğine ışık tutacak önemli bir etkinlik gerçekleştirilecek. TEMA Vakfı Ankara İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “İçme Suyu: Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı söyleşi, 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 12.30’da yapılacak.
Sürdürülebilir su yönetimi gibi konular ele alınacak
Etkinlikte, İnşaat ve Çevre Yüksek Mühendisi Hasan Akyar konuşmacı olarak yer alacak. Akyar, Ankara’nın içme suyu altyapısının tarihsel gelişimi, günümüzdeki su kalitesi ve gelecekte karşılaşılabilecek çevresel riskler üzerine değerlendirmelerde bulunacak.
Katılımın herkese açık olduğu etkinlikte, sürdürülebilir su yönetimi, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi ve yerel ölçekte alınabilecek önlemler de masaya yatırılacak.
Amaç: Su bilincini arttırmak
TEMA Vakfı Ankara İl Temsilciliği, yapacağı bu etkinlikle birlikte başkentte su bilincini artırmayı, toplumun doğal kaynakların korunmasına yönelik farkındalığını güçlendirmeyi hedefliyor.
Söyleşi, şu adreste yapılacak:
Bakanlıklar, Konur Sokak No:52/7, Ankara




