Beşiktaş’ın, Liverpool ile yollarını ayıran Mısırlı yıldız Mohmed Salah’ın transferinde önemli mesafe kat ettiği öne sürüldü. Siyah-beyazlı yönetimin tecrübeli futbolcuyla temaslarını sürdürdüğü ve tarafların kısa süre içinde anlaşmaya varmasının beklendiği ifade edildi.
İddialara göre Beşiktaş, 34 yaşındaki oyuncuya 2 yıllık sözleşme teklif etti. Anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Salah’ın yıllık 10 milyon euro garanti ücret alacağı, performansa bağlı olarak da 2 milyon euro bonus kazanabileceği belirtiliyor. Transfer sürecinde yıldız futbolcunun avukatının da İstanbul’a gelmesi, görüşmelerin ciddi şekilde ilerlediği yorumlarına neden oldu. Resmi imzaların ise anlaşmanın tamamlanmasının ardından pazar ya da pazartesi günü atılabileceği konuşuluyor.
Serdal Adalı: “Transfer henüz sonuçlanmadı”
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ise transfer sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, henüz kesinleşmiş bir anlaşma olmadığını vurguladı. Candaş Tolga Işık’a konuşan Adalı, transferin tamamlandığı yönündeki haberlerin ardından menajerlerin mali taleplerini yükselttiğini ve bu nedenle sürecin uzadığını dile getirdi.
Adalı, Salah ile birçok konuda ortak noktaya ulaştıklarını ifade ederken kulübün ekonomik çıkarlarından taviz vermeyeceklerini belirtti. Görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Beşiktaş Başkanı, taraftarlara da sürecin kulübün menfaatleri doğrultusunda yürütüldüğü mesajını vererek sabırlı olmalarını istedi.





