Kırşehir’de ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, güvenlik toplantısında yaptığı konuşmada, iç güvenliğin milletin huzurunun teminatı olduğunu vurguladı. Yerlikaya, “Huzur hiçbir zaman tesadüfen var olmaz, fedakarlık ve kararlılıkla sağlanır. Terörle mücadeleden organize suçlara, zehir tacirlerinden siber tehditlere kadar her alanda güçlü irade ile hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Suç odaklarına nefes aldırmıyoruz”
Yerlikaya, Türkiye’nin sınır aşan suçlarla mücadelesinde uluslararası iş birliklerine dikkat çekerek, birçok ülkeyle ortak operasyonlar yapıldığını söyledi. “Başta zehir tacirleri ve şehir eşkıyaları olmak üzere tüm suç odaklarını takipteyiz” diyen Yerlikaya, Avrupa ülkeleriyle birlikte yürütülen operasyonların Türkiye’nin küresel suçla mücadelede etkinliğini artırdığını ifade etti.
“Organize suç liderlerine göz açtırmayacağız”
Son olarak Gürcistan’la gerçekleştirilen ortak operasyonlara değinen Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan isimlerin yakalandığını belirtti. Europol ile yapılan iş birliklerinin de güçlendiğini vurgulayan Yerlikaya, “Hiçbir organize suç liderinin ya da onların maşalarının ülkemizde barınmalarına, ellerini kollarını sallayarak gezmelerine müsaade etmeyiz” dedi.
“438 suçlu Türkiye’ye iade edildi”
Bakan Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan suçlulara ilişkin detaylı bilgi vererek, “Bu kabine dönemimizde 780’i kırmızı bülten, 312’si kırmızı difüzyon olmak üzere toplam 1092 yabancı şahsı yakaladık. Yurt dışında aradığımız 438 suçlunun da ülkemize iadesini sağladık. Bu sadece adli bir başarı değil, Türkiye’nin uluslararası güvenlikteki kararlılığının da göstergesidir” diye konuştu.