Bahçelievler Belediyesi’nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği bisiklet çekilişine çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Sosyal medya üzerinden yapılan başvurular arasından kura ile belirlenen çocuklar, aileleriyle birlikte bisikletlerini teslim almanın mutluluğunu yaşadı.

Kocasinan Merkez Mahallesi Taha Akgül Parkı’nda düzenlenen programa Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın yanı sıra ilçe protokolü, muhtarlar, çocuklar ve aileleri katıldı.

“44 aydır ayda bir kez 100 bisiklet veriyoruz”

Törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, projenin çocukların spora alışmasını amaçladığını belirterek 44 aydır her ay 100 bisiklet dağıttıklarını söyledi. Bahadır, “Bugün 44’üncüsünü yapıyoruz. Yani 44 aydır, ayda bir kez 100 tane bisiklet veriyoruz. Sosyal medyadan takip ve beğenmeler var, ona göre normal müracaat oluyor. 4 bin 400 tane dağıttık” dedi.

Sol kolundaki ağrıyı kireçlenme sandı
Sol kolundaki ağrıyı kireçlenme sandı
İçeriği Görüntüle

Bahadır, Bakan Osman Aşkın Bak ve İstanbul Valisi Davut Gül tarafından da 2 bin 71 bisiklet dağıtıldığını belirterek, Bahçelievler’de çocuk ve gençlere dağıtılan toplam bisiklet sayısının 6 bin 700-800 seviyelerine ulaştığını ifade etti.

Bisiklet kullanımına ve sağlıklı yaşama vurgu

Çocukların spor yapmasını, büyüklerin ise daha fazla hareket etmesini amaçladıklarını belirten Bahadır, bisiklet kullanımının çevre açısından da önemli olduğunu söyledi. Plastiklerin doğada birikmesi ve küresel ısınma gibi konulara dikkat çeken Bahadır, Türkiye’nin geleceği için çocukların fosil yakıtlardan uzak durmasının önemine değindi.

Bisikletin emisyon ve sera gazını azaltması nedeniyle çevre açısından zararsız bir ulaşım aracı olduğunu ifade eden Bahadır, elektrikli araçların yanında bisiklet kullanımının da yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Bahadır, kura sonucunda bisiklet kazanan çocuklara “kazasız belasız sürüşler” diledi.

“İki oğlum da bisiklet tutkunu”

Çekilişte oğlu bisiklet kazanan İbrahim Kolsuz, uzun süredir belediyenin duyurularını takip ettiklerini ve Instagram üzerinden birkaç kez başvuru yaptıklarını söyledi. Başvurunun bu kez olumlu sonuçlandığını belirten Kolsuz, haberi aldıklarında şehir dışında olduklarını ve bisikleti almak için tatili yarıda bırakıp İstanbul’a geldiklerini anlattı.

İki oğlunun da bisiklet tutkunu olduğunu belirten Kolsuz, “Bir tanesinin vardı, birinin yoktu. Şimdi iyi oldu, ikisinin de bisikleti oldu. Dolayısıyla belediye başkanımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Bisikletini teslim alan Muhammet Kerem Kolsuz ise çok sevindiğini belirterek haberi hemen anne ve babasına, ardından arkadaşına söylediğini anlattı. Arkadaşının da çekilişi kazandığını öğrenen Muhammet Kerem Kolsuz, “Arkadaşlarımla artık her gün bisiklet sürebileceğiz” diye konuştu.

Kaynak: DHA