Adana'da 'torbacı' operasyonu
Adana'da 'torbacı' operasyonu
İçeriği Görüntüle

Adana sokakları festival coşkusuyla renklendi. Ziyapaşa Bulvarı’ndan başlayarak Uğur Mumcu Meydanı’nda sona eren kortejde, farklı kostümler giyen sanatçılar dans ve akrobatik performanslar sergiledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş, adeta görsel bir şölene dönüştü. Açılışa Tamer Karadağlı da katıldı.

17 oyun, 36 temsil sahnelenecek

Festival kapsamında toplam 17 oyun, 36 temsil ile izleyici karşısına çıkacak. Devlet Tiyatroları başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen ekiplerin yanı sıra; Hollanda, Gürcistan, İngiltere ve Rusya’dan tiyatro toplulukları da sahne alacak. Programda ayrıca 6 atölye ve 2 sergi yer alacak.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında başlayan festival, çocuk oyunlarından uluslararası yapımlara kadar geniş bir içerikle kenti sanatın merkezi haline getirecek.

Kaynak: DHA