İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; 21 ilde FETÖ'ye yönelik 10 gündür devam eden operasyonlarda 41 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Şüphelilerden 25'i tutuklanırken 7'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerin ise işlemleri devam ediyor.

Esenler'de 4 Aracın Camını Kırarak Hırsızlık Yaptılar
Esenler'de 4 Aracın Camını Kırarak Hırsızlık Yaptılar
İçeriği Görüntüle

Çeşitli suçlardan aranıyorlardı

Yerlikaya; Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak ve Yalova'da düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin;

  • Terör örgütünün "bilişim yapılanması ve güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürütmek,
  • Örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatta bulunmak,
  • Örgütün "Gaybubet Evi" olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barınmak suçlarından arandığını belirtti.

Ayrıca operasyonlarda, FETÖ soruşturmaları kapsamında ifade ve teşhislerde adları geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olanların da yakalandı.

Tebrik ve karalılık mesajı

Valileri, Cumhuriyet Başsavcılıklarını, EGM TEM Daire Başkanlığını ve İstihbarat Başkanlığını, İl Emniyet Müdürlerini ve Polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Muhabir: Haber Merkezi