İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen organizasyonun ikinci turunda, dünya sıralamasında 88. sırada yer alan Zeynep Sönmez, 32. basamakta yer alan Xinyu Wang ile karşılaştı.

Maça servis kırarak başlayan 23 yaşındaki Sönmez, servis attığı ikinci oyunu ise kaybetti. Rakibine üst üste 4 oyun vererek 4-1 geri düşen Zeynep, daha sonra üst üste 3 oyun alarak sette durumu 4-4 yaptı. 11. oyunda bir kez daha servis kıran milli tenisçi, kendi servisinde de hata yapmadı ve seti 7-5 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette Sönmez ve Wang’ın birer kez servis kırdıkları ilk 10 oyun da eşitliği bozamadı: 5-5. Zeynep Sönmez, 11. oyunda ele geçirdiği servis kırma puanını iyi değerlendirerek 6-5 öne geçmeyi başardı. 12. oyunu da alarak seti 7-5 kazanan Zeynep, korttan 2-0 galip ayrılarak adını üçüncü tura yazdırdı.

CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu
CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu
İçeriği Görüntüle

Zeynep üçüncü turda Suzan Lamens’i 6-4, 6-0 yenen dünya 17 numarası Ekaterina Alexandrova ile karşılaşacak. Sönmez- Alexandrova karşılaşması 5 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek.

Zeynep çiftlerde ikinci turda

Tekler maçının ardından Zeynep Sönmez partneri Polina Kudermetova ile bu kez çiftler maçı için korttaydı. Zeynep Sönmez/Polina Kudermetova ikilisi Marketa Vondrousova/Miriam Skoch çiftini 7-5, 2-6, 7-5 yenerek Wimbledon çiftlerde ikinci tura yükseldi.

Zeynep bu sonuçla çiftlerde ilk Grand Slam galibiyetini de elde etti. Sönmez/Kudermetova çiftinin ikinci turda rakibi turnuvanın 2 numaralı seri başı Erin Routliffe/ Gabriela Dabrowski olacak.

Muhabir: Haber Merkezi