Fransa'nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath'ta yaşayan Rize'nin Ardeşen ilçesi nüfusuna kayıtlı İbrahim-Ayşe Tutan Kuru çiftinin evinde 26 Nisan'da ilk belirlemelere göre buzdolabından kaynaklı yangın meydana geldi. Yangın sırasında çiftin bulunmadığı evdeki Ecrin ve kardeşi Hatice Kuru yaşamını yitirdi, dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırılan diğer kardeş Melek Kuru ise kurtarılamadı.

Toprağa verildiler

Cenazeler Rize'ye getirildi. 3 kız kardeş için Ardeşen ilçesinde cenaze töreni yapıldı. Merkez Camisi'nde yapılan törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Milletvekilleri Harun Mertoğlu, Tahsin Ocaklı, belediye başkanları, STK temsilcileri, Kuru ailesi yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Cenazeler öğle vakti Rize Müftüsü Naci Çakmakçı'nın kıldırdığı namaz sonrası aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Akaryakıt yüklü tanker şarampole devrildi
Akaryakıt yüklü tanker şarampole devrildi
İçeriği Görüntüle

"Bu acını tarifi yok"

AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, "Çok acı bir olay. Allah rahmetiyle muamele eylesin. Yavrularımız cennete uçtular. Anne-babaya aileye Allah'tan büyük sabırlar diliyorum. Fransa'da yaşıyorlardı. Sanırım buzdolabıyla alakalı gaz sıkışması oldu; oradan bir yangın çıktı. Bizi üzen tarafı, Türkiye'ye intikali biraz geç oldu gibi. Bir haftadan beri bizde uğraştık, Türkiye'ye cenazelerin gelmesi için. Cenazeler akşam geldi. Bu acını tarifi yok. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın" diye konuştu.

"Çok acı verici bir şey"

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı da "Süreci takip ediyordum. Yangının olduğun andan itibaren bilgi sahibi oldum. Başkonsolos ve aileyle görüşerek bilgi alıyordum. Çok acı verici bir şey. 2 evladını kaybettikten sonra hastanedeyken 3'üncüsünün de vefat haberini duyup, kalp krizi geçiren anne var. Perişan olmuş bir aile var. Fransa gibi çok gelişmiş bir ülkede, buzdolabı gaz kaçağından çıkabilecek olan bir yangın nedeniyle 3 çocuğun yaşamını yitirmiş olması gerçek izahı mümkün değil" dedi.

Mehmet Can PEÇE- Adem AKATİN/ARDEŞEN (Rize),(DHA)-

Kaynak: DHA