Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Karatepe Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda bir mahkumun, bıçak ile saldırdığı 3 infaz koruma memuru yaralandı.

Çorlu Karatepe Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda önceki gün infaz koruma memurları sayım ve üst araması yapıldı. Üst araması sırasında müebbet hapis cezası bulunan bir hükümlü, kolunun arasına sakladığı yönetmelik çerçevesinde ucu kesilerek kendisine verilen meyve bıçağını çıkarıp, memurları saldırdı.

Saldırıda 3 memur yaralanırken, saldırgan diğer görevliler tarafından etkisiz hale getirildi. Yaralı memurlar, ambulanslar ile Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yüz kısmına aldığı bıçak darbesi ile yaralanan 1 memur ameliyat edildi.

Sahte e-imza davasında tahliye kararı
Sahte e-imza davasında tahliye kararı
İçeriği Görüntüle

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel ve cezaevi savcıları, saldırının ardından hastaneye giderek yaralı memurlar hakkında bilgi aldı. Yüzünden yaralanan memurun başarılı bir ameliyat geçirdiği, diğer memurlarının da durumunun iyi olduğu bilgisi öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: DHA