Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar beldesinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle çok sayıda kişi sağlık kuruluşlarına başvurdu. 16 Ekim 2026 tarihinde meydana gelen olayda, ilk etapta 22 kişinin hastaneye başvurduğu bildirilirken, ilerleyen saatlerde bu sayı 88’e ulaştı. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.
88 kişinin 77’si öğrenci
Kurtalan Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, sağlık kuruluşlarına başvuran 88 kişiden 77’sinin öğrenci, 11’inin ise sivil olduğu belirtildi. Hastaneye başvuranlardan 55’ine ayakta müdahale edilirken, 33 kişi yatarak tedavi altına alındı.
Sağlık kuruluşlarında vatandaşların muayene, tedavi ve takip işlemlerinin sürdüğü, sürecin ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde yürütüldüğü ifade edildi.
Tavuk dürüm tüketimi şüphe uyandırdı
İlk incelemelerde, rahatsızlanan kişilerin bir kısmının Kayabağlar beldesinde faaliyet gösteren bir işletmeden alınan tavuk dürümü tükettiği tespit edildi. Tavuk dürümlerin bir bölümünün okul kantininden paketli olarak, diğer bölümünün ise doğrudan işletmeden satın alındığı öğrenildi.
Olayın kesin nedeninin belirlenmesi amacıyla tüketilen ürünlerden numuneler alındı. Numunelere ilişkin incelemelerin ardından zehirlenme şüphesinin kaynağının netlik kazanması bekleniyor.
İşletme sahibi gözaltına alındı
Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma kapsamında, söz konusu işletmenin sahibi gözaltına alındı. Yetkililer, zehirlenme şüphesinin nedeninin belirlenmesi ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Kayabağlar beldesinde yaşanan olayla ilgili sağlık ve adli süreç, ilgili kurumların koordinasyonunda takip ediliyor.




