Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna genelinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında 25 kişinin hayatını kaybettiğini, 100 kişinin yaralandığını açıkladı.
Zelenskiy, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın çok sayıda balistik ve seyir füzesi ile insansız hava aracının kullanıldığı kombine hava saldırısı düzenlediğini belirtti. Saldırılarda 25 kişinin yaşamını yitirdiğini, 100 kişinin yaralandığını aktaran Zelenskiy, saldırıyı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğum günü nedeniyle “kendisine verilen bir hediye” olarak nitelendirdi.
44 füze ve 117 İHA etkisiz hale getirildi
Ukrayna ordusunun hava savunma verilerini paylaşan Zelenskiy, seyir ve balistik füzeler dahil toplam 44 füzenin düşürüldüğünü bildirdi. Balistik füzelerin engellenmesinin oldukça zor olduğunu vurgulayan Zelenskiy, fırlatılan 117 İHA’nın da etkisiz hale getirildiğini kaydetti.
Zelenskiy, tüm mühimmatların engellenemediğini belirterek, hava savunma sistemleri için ek füze paketlerine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Ortaklarından gelecek yardımların hızlı şekilde ulaştırılmasını beklediklerini belirten Zelenskiy, Ukrayna’ya yönelik ek destek ve tedbirlerin önemine dikkati çekti.





