Olay, 5 Mayıs Pazartesi öğle saatlerinde Zeytinburnu Osmaniye Kavşağı’nda yaşandı. İşe gitmek üzere motosikletiyle seyir halinde olan Halil İbrahim Elgül, akaryakıt dökülen yolda dengesini kaybedip düştü. Motosikletiyle yola savrulan Elgül’ün arkasından gelen otomobil sürücüsü ise hızlı refleks gösterip direksiyonu sağa kırdı. Motosiklet sürücüsü aracın altında kalmaktan saniyelerle kurtuldu.

Ölümden saniyelerle kurtuldu

Ergül'ün yolda kayarak düştüğü anlar, başka bir motosiklet sürücüsünün kask kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde motosiklet sürücüsü Elgül'ün arkasında ilerleyen aracın sürücüsü direksiyonu sağa kırıyor. Bu esnada Elgül aracın altında kalmaktan son anda kurtuluyor.

"Bizi Allah korudu"

Küçükçekmece'de trafik kazası
Küçükçekmece'de trafik kazası
İçeriği Görüntüle

Otomobil sürücüsünün refleksi sayesinde ölümden dönen Elgül yaşanan o anlar hakkında konuştu. Halil İbrahim Elgül, "Dün öğle saatlerinde motosikletimle işe giderken hızım 50-60 kilometreydi. Yere dökülen mazot yüzünden seyir halindeyken kaydım ve yere düştüm. Arkadaki şoförün refleksleri sayesinde şu an bu röportajı yapabiliyorum. Yetkilileri aradım ama birşey yapamayacaklarını söylediler. Motosikletimde ve bende ufak tefek sıyrıklar var. Biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. Sadece motosiklet için değil düz yolda yürüyen bir insanı bile düşürürdü; arabayı da döndürürdü. Benden sonra başka motorcular da kaydı. Bizi Allah korudu" dedi.

Ahmet YEŞİLMEN- Uğur ŞAHİN/ İSTANBUL, (DHA)-

Kaynak: DHA