Türk futbolunda taşlar yerinden oynamaya hazırlanıyor. Kulüpler, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ayrılmasını istiyor.

DÜNYA KUPASI REZİLLİĞİ VE HUKUKİ ZORUNLULUK

A Milli Takım'ın Dünya Kupası'nda elde ettiği sonuçların ardından harekete geçen muhalefet, TFF yönetimini devirmek için çalışmalara başladı. TFF yönetimini köşeye sıkıştıran süreç hukuki bir zorunluluk ile geldi.

Görevlilerin uyarısıyla sınava yetişebildi
Görevlilerin uyarısıyla sınava yetişebildi
İçeriği Görüntüle

Anayasa Mahkemesinin Tahkim Kurulunun yapısına ilişkin kesin kararı ve statüde yer alan bazı maddelerin değiştirilmesi talebi, federasyonu harekete geçirmek zorunda kaldı.

TFF, statü değişikliği için mecburen genel kurul toplayacak.

KULÜPLER İSYANDA

Mecburi olarak toplanacak genel kurula seçim maddesi ekletmek isteyen kulüpler TFF'ye baskı yapmaya başladı. Muhalifler kongrede İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimini indirmek istiyor.

Kulüplerin bu tutumunda Hacıosmanoğlu'nun takındığı sert dil, MHK'de yaşanan kronik sorunlar ve 10+4 yabancı kuralının değişikliği için verdikleri fikirlerin kabul görmemesi yer alıyor.

Kulüpler ve Hacıosmanoğlu arasında yaşanan son ve en büyük sıkıntı ise Fatih Terim ile girdiği 'hesap' polemiği oldu. Bu polemiğin ardından kulüpler ile Hacıosmanoğlu arasında ipler tamamen koptu.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ ORGANİZE EDİYOR

Muhalif kulüplerin başını Galatasaray ve Beşiktaş çekiyor. Başakşehir'in de destek sağladığı bu ittifak, kulüp başkanları düzeyinde gizli ve yoğun bir diplomasi zirvesine döndü.

Bu ittifakın adayı ise netlik kazandı. Edinilen bilgilere göre Mustafa Eröğüt başkanlığında kurulacak yeni yönetim Türk futbolunu yönetmeye aday olacak.

Muhabir: Barış Berkant Oğuz