Suşehri ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar ve eriyen kar suları, Kelkit Çayı üzerinde kurulu Kılıçkaya Barajı’nın su seviyesini maksimum noktaya taşıdı. Barajın 7 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasının ardından Devlet Su İşleri ekipleri kontrollü tahliye sürecini başlattı.
Dolusavak kapaklarının açılmasıyla birlikte saniyede tonlarca su büyük bir basınçla çay yatağına bırakıldı. Akan suların oluşturduğu yoğun beyaz görüntü, dağdan kayan dev bir çığ kütlesini andırdı.
Gökkuşağı manzarası ilgi odağı oldu
Tahliye sırasında havaya yayılan su damlacıkları, güneş ışınlarının etkisiyle baraj gövdesinin önünde gökkuşağı oluşturdu. Ortaya çıkan etkileyici manzara dron ile görüntülenirken, bölgeye gelen vatandaşlar da doğa olayını ilgiyle takip etti.
14 Mayıs’tan bu yana kapakların açık olduğu baraj çevresi, hem bölge halkının hem de güzergahtan geçen ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. Yetkililer, Kelkit Çayı’ndaki su seviyesinin sürekli kontrol edildiğini ve güvenli tahliye tamamlandıktan sonra kapakların kademeli olarak yeniden kapatılacağını bildirdi.





