Kendilerini polis memuru olarak tanıtan İran'lı şüpheliler yaklaşık 2 milyon lira değerinde dövizi çaladıklarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Büyükçekmece, Karaağaç Mahallesi, Avrupa otoyolu üzerinde 4 Mayıs'ta meydana gelen olayda Bosna Hersek uyruklu mağdur E.D.'nin içinde bulunduğu otomobili polis olduklarını söyleyerek durduran şüpheliler sözde kontrol yapmak istedi.
Araçta arama yapar gibi yaparak mağdura ait 14 bin Euro'yu çalan şüpheliler olay yerinden kaçtı. 7 Haziran'da Küçükçekmece, Yarımburgaz viyadüğü, Ankara istikametinde bir kez daha ortaya çıkan şüpheliler bu kez Ukrayna uyruklu D.K.'nın kullandığı otomobili durdurdu. Aynı yöntemle 11 bin 700 dolar çalan şüpheliler olay yerinden hızla uzaklaştı. 9 Temmuz tarihinde Büyükçekmece'de bu kez Romanya uyruklu İ.D. ve C.D.'yi durduran şüpheliler 9 bin 900 Euro parayı çaldı.
Turist Olarak Geldiler
Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden 3 olayın da aynı kişilerce yapıldığını tespit etti. İran uyruklu H.F. (36) ve A.E. (28) gözaltına alındı. Şüphelilerin bir süre önce turist olarak Türkiye’ye geldikleri ve ardından soygunları gerçekleştirdikleri belirlendi.
Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. İran uyruklu 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.