ABD, İran'a yönelik yaptırım kararı aldı
ABD, İran'a yönelik yaptırım kararı aldı
İçeriği Görüntüle

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran’da Reform Cephesi üyelerini kabul ettiği toplantıda kentteki su krizine dikkat çekti. Pezeşkiyan, “Enerji dengesizliği ciddi bir noktaya ulaştı. Tahran’ın gerçekten suyu yok ve bu şekilde devam ederse halka su temin edemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Bu koşullarda devam etmemiz mümkün değil"

Başkentin Tahran’dan başka bir bölgeye taşınması fikrini tekrar gündeme getiren Pezeşkiyan, “Daha önce başkenti taşımamız gerektiğini söylemiştim. Bazıları beni eleştirdi, ancak bu koşullarda devam etmemiz mümkün değil” dedi.

Tahran Eyaleti Su İdaresi’nin 20 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Tahran’a su sağlayan barajlardaki rezervlerin son yüzyılın en düşük seviyesine gerilediği belirtilerek, halka su tasarrufu yapma çağrısında bulunulmuştu.

Kaynak: DHA