Medya'da yer alan haberlere göre, El Kaide'nin Suriye kolu olan Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) bünyesindeki cihatçılar, çarşamba günü Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinden başlattıkları saldırıda, doğu Halep'in büyük kısmını ele geçirdi. Bu gelişmenin ardından gözler, stratejik öneme sahip Hama'ya çevrildi.

Rusya'dan operasyon açıklaması

Rusya'nın Suriye'deki Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, Suriye ordusunun, Rus Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle silahlı grupların saldırılarını püskürtmeye devam ettiği belirtildi. Rus savaş uçaklarının, isyancıların komuta merkezleri, topçu mevzileri ve kamplarını hedef aldığı ifade edilerek, yaklaşık 300 militanın etkisiz hale getirildiği kaydedildi. 

"HTŞ Lideri Colani öldü" iddiası

Diğer yandan, Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) lideri Muhammed el Colani'nin, Rusya'nın hava saldırıları sonucu öldüğü iddia edildi. Dün gece sosyal medyada yayılan iddiaya bir fotoğraf da eşlik etti. İddiaya göre, Colani, cihatçılara ait İdlib'deki karargaha yapılan hava saldırısında hayatını kaybetti. Ancak HTŞ, bu iddiayı yalanladı. Rusya ve Suriye yönetimlerinden de henüz resmi bir teyit alınmış değil.

Muhabir: Haber Merkezi