‘100'üncü Yıl Bonosu’ ile İş Bankası, halka arz yöntemiyle tüm tasarruf sahiplerine yönelik Türkiye’nin ilk yeşil finansman bonosunu sunduğunu açıkladı. İhraçtan sağlanan kaynak yeşil projelere verilen kredilerin finansmanı için kullanılırken, halka arza katılan her bir yatırımcı adına da TEMA’ya bir fidan bağışı gerçekleştirilecek.

“100. yılımızın coşkusunu tüm paydaşlarımızla, tüm ülkemizle paylaşmak en büyük arzumuz”

Bononun halka arz edilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, sürdürülebilir ekonominin tesisinde finans sektörünün üstlendiği role vurgu yaparak “Gerek sosyal sorumluluk çalışmalarımızda gerekse ana faaliyet alanlarımızda 100’üncü yılımızın coşkusunu tüm paydaşlarımızla, tüm ülkemizle paylaşmak en büyük arzumuz. 100. Yıl Bonosu’nu da bu bakımdan çok kıymetli buluyorum” dedi.

İlk yeşil borçlanma aracı ihracı 2023 yılında gerçekleşti

İş Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan 'Yeşil Borçlanma Aracı, Sürdürülebilir Borçlanma Aracı, Yeşil Kira Sertifikası, Sürdürülebilir Kira Sertifikası Rehberi'nde belirtilen esaslara uygun olarak Aralık 2023’te de nitelikli yatırımcılara yönelik 500 milyon TL tutarında, iki yıl vadeli yeşil tahvil ile bankacılık sektöründe yurt içinde TL cinsinden ilk yeşil borçlanma aracı ihracını gerçekleştirmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı