Liselilerden destek kumbarası

Diyarbakır'daki lise öğrencileri, Filistin'deki yaşıtlarına yardım etmek amacıyla harçlıklarını bir kumbaraya koyarak bağışladılar.

+4
Haber albümü için resme tıklayın

Yenişehir ilçesinde bu yıl açılan Diyarbakır Abdullah Tivnikli Fen, Sosyal Bilimler ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören 138 öğrenci, İsrail ablukasında bulunan Filistin'deki akranlarına destek olmak için kampanya başlattı. Öğrenciler, topladıkları harçlıkları, Filistin ile ilgili duygu ve düşüncelerinin yazılı olduğu notlarla kumbaralara koydu. Daha sonra sınıf başkanları kumbaraları, Filistin'e yardım gönderen derneklere verilmek üzere okul yönetimine teslim etti.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Öğrenci Eymen Çapras (10), Filistin için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Filistin'de evleri yıkılan aileler, çocuklar için harçlıklarımızı kumbaraya attık. Bazı arkadaşlarımız da kağıtlara güzel sözler yazarak kumbaraya attı. İnşallah bu kumbara oradakilere ulaşır. Hepimiz bu savaşın sona ermesini istiyoruz. Savaş sona ererse, çok mutlu oluruz. Müslüman ülke olan Filistin'e elimizden geleni yapacağız" dedi. Öğrenci Muhammet Gündüz (16) ise "Filistin için elimizden ne gelebilir diye düşündük. Kumbara fikri ortaya çıktı. Arkadaşlarım kumbaraya harçlık kattılar. Elimizden bu geldi. Kumbaraya kardeşlerimiz için güzel sözler de yazdık. Bir nebzede olsa onlar için bunu yaptık. Savaşın masum tarafı, çocuklardır. Bizler de depremde acılar yaşadık. Onlar için de bunu yaptık" diye konuştu.

15 Eki 2023 - 11:55 Diyarbakir/ Yenişehir- Güncel

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Zafer Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Zafer Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Zafer Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Zafer Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.