Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı Yenice Şantiyesi'ni ziyaret ederek, çalışmaları inceledi. Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Ulaşımda uluslararası entegrasyon kalkınmanın dinamosudur ve biz demiryolu yatırımlarını bu dinamonun en önemli güç kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Bu kapsamda da Asya, Avrupa ve Orta Doğu'yu birbirine bağlayacak 'Bir Kuşak Bir Yol' projesini ülkemiz açısından çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Şimdi Zengezur Koridoru ve Kalkınma Yolu projeleri ile iki yeni uluslararası hattı daha hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"Tüm orta koridor ülkeleri açısından önemli"

Ayrıca, Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasında doğrudan demiryolu ve kara yolu ulaşımı sağlayacak Zengezur Koridoru bağlantısının, tüm orta koridor ülkeleri açısından önemli bir adım olacağına inandığını belirtti. Bu koridor kapsamında hayata geçecek Kars-Nahcivan Demiryolu Projesi'nin, tüm Avrupa’yı Nahçıvan üzerinden İran, Azerbaycan, Türkmenistan ve Pakistan’a bağlayacağını vurguladı.

Ayrıca, Basra'dan Türkiye sınırına uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridorunu inşa edecekleri Kalkınma Yolu Projesi'nin, Türkiye'yi lojistik dağıtım merkezi haline getireceğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demiryolu altyapısını güçlendirmeyi ve yüksek hızlı tren hizmetini genişletmeyi hedeflediklerini, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı projesinin bu hedefe önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Projenin tamamlanmasıyla seyahat sürelerinin kısalacağını ve bölgeler arası ticaretin canlanacağını söyledi.

Son olarak, Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle yapılan seyahatin konfor ve güvenine olan talebin arttığını ve bu projelerin ülkenin ticari yük taşımacılığında lider konumunu güçlendirdiğini ifade etti. Ayrıca, projelerin toplam uzunluğunu artırarak Türkiye'nin demiryolu ağına büyük katkı sağladığını söyledi ve çalışmalara emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı