CHP İstanbul İl Yönetimi’ne görevlendirilen Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Partiye katılım programları ve son günlerdeki tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Tekin, her cumartesi partiye katılım günleri düzenlediklerini ve yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

YENİ Parti’de Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu belli oldu
YENİ Parti’de Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu belli oldu
İçeriği Görüntüle

Dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Tekin, farklı siyasi partilerden yüzlerce kişinin CHP’ye katıldığını ifade etti.

Etkinliklere katılan kişilerin isimlerinin alınmasına ilişkin de konuşan Tekin, “Kimsenin siciline bakacak durumda değiliz. Halka açık yerlerde yöneticilerimiz sadece kimlerin gelip gelmediğini, gelen arkadaşlarımızın isimlerini alırız. Bir çamur medyanın operasyonuyla karşı karşıya kalmamak için salonumuz sınırlı sayıda olduğu için arkadaşlarımızın isimlerini aldık” dedi.

“BİZ YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYORUZ”

Tekin, parti etkinlikleri için ulaşım desteği sağlandığı iddialarına ilişkin ise, “Biz yoğurdu üfleyerek yiyoruz. 10 aydır buradayız. Bermuda üçgeni ile mücadele ediyoruz. Birçok arkadaşımız kendi imkanlarıyla geliyor. Bir kısım genç arkadaşımız da sayı çok olunca bizden ulaşım desteği istedi. Onun dışında para harcayacak durumumuz yok” ifadelerini kullandı.

“İSTEYEN HERKES PARASINI VERİP KİRALAR”

Sarıyer Belediyesi’ne ait salonun etkinlik için tahsis edilmesi üzerinden belediye başkanı ve yöneticilerin hedef alındığını savunan Tekin, “Bize salonu tahsis eden Sarıyer Belediye Başkanı ve yöneticileri linç edildi. İsteyen herkes parasını verip kiralar. Kendi belediyenizin salonunu kiralıyorsunuz ve başkanınız linç ediliyor” diye konuştu.

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirten Tekin, “O çeteleri açıklayacağım. Şeytanın aklına gelmeyecek bir şey yapmışlar. Bu kirli tuzağı kuran kimse sayın savcılar dibine kadar gideceksiniz. Bu FETÖ’cülerin tezgahının sorumlusu kimse gideceğiz üzerine” dedi.

“AZİZ İHSAN AKTAŞ, İKİ ÖNEMLİ CHP’LİYİ SATIN ALDI”

Tekin, açıklamalarında Aziz İhsan Aktaş’a ilişkin de iddialarda bulundu. “Aziz İhsan Aktaş suç örgütü iş adamlarıdır. Kurumlarında kudretli durmanın yolunu arar ve siyasetçi satın alırlar” diyen Tekin, Aktaş’ın CHP’den Özgür Karabat ve Burhanettin Bulut’u satın aldığını öne sürdü.

Tekin, “Özgür Karabat mali işlere bakan kişi, Burhanettin Bulut ise medya satın almaya bakıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA