Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gazze'de ateşkes ilan edilmesi üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Barış sürecinin ilk aşaması ve ateşkesin ilan edilmesini memnuniyetle karşıladığını belirtti.
Rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardımların Gazze'ye ulaşacak olması acıları az da olsa hafiflettiğini söyledi.
Türkiye'nin ise sürecin devamı konusunda katkılarına devam etmesi gerektiğini aktaran İmamoğlu, gerçek barışın sadece silahların susmasıyla olmayacağını ve Batı Şeria, Gazze ile Kudüs'te den adalet ve güvenliğin yeniden sağlanması gerektiğini vurguladı.
"Bu hedefe ulaşmak sadece siyasetçilerin değil tüm insanlığın sorumluluğu"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda, "Gazze’de iki yıldır süren savaş, insanlığın vicdanını kanatan bir trajediye dönüştü. On binlerce insan hayatını kaybetti; yüz binlercesi evsiz kaldı, çocuklar geleceksiz bırakıldı. Her bir masum can kaybı, hepimizin ortak utancıdır. Bu nedenle, ateşkesin ve barış sürecinin ilk aşamasının kabul edilmesini memnuniyetle karşılıyor, ateşkesin kalıcı olmasını diliyorum. Rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardımların engellenmeden bölgeye ulaşacak olması, acıların bir nebze hafiflemesine vesile olacak. Türkiye’nin bu süreçte oynadığı yapıcı rol değerli ve kalıcı barış için bu katkının kararlılıkla sürdürülmesi gerekmekte. Ancak gerçek barış, yalnızca silahların susmasıyla değil, Gazze’nin yanı sıra, Batı Şeria ve Kudüs’te de güvenlik ve adaletin yeniden tesis edilmesiyle mümkün. Filistin halkının kendi ülkelerinde, kendi kaderlerini tayin hakkını tanıyan, eşitlik temelli adil bir barış süreci, iki devletli çözüm çerçevesinde hayata geçirilmeli. Barışın kalıcı olduğu, çocukların korkusuzca büyüyebildiği bir Ortadoğu mümkün. Bu hedefe ulaşmak, sadece siyasetçilerin değil, tüm insanlığın sorumluluğu." ifadelerine yer verdi.
Gazze’de iki yıldır süren savaş, insanlığın vicdanını kanatan bir trajediye dönüştü. On binlerce insan hayatını kaybetti; yüz binlercesi evsiz kaldı, çocuklar geleceksiz bırakıldı. Her bir masum can kaybı, hepimizin ortak utancıdır.
— Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (@CBAdayOfisi) October 11, 2025
Bu nedenle, ateşkesin ve barış sürecinin ilk…