Fenerbahçe’de merakla beklenen olağanüstü seçimli genel kurul bugün başladı. Sarı-lacivertli camianın iki başkan adayı Ali Koç ve Sadettin Saran, seçim öncesi üyelerle buluşarak son konuşmalarını yapacak. Başkanlık ve yönetim kurulu seçimi için oy verme işlemleri ise yarın gerçekleştirilecek.
Genel kurul, iki adayın da ortak önerisiyle Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu yönetiminde yapılıyor. İlk günkü oturum saat 10.30’da Chobani Stadı’nda başladı. Pazar günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında oy verme işlemleri, stadın yanında yer alan eski Kenan Evren Lisesi arazisindeki açık alanda yapılacak.
Gündem Maddeleri
-
Başkanlık divanı seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı
-
01.03.2024–31.05.2024 ve 01.06.2024–31.05.2025 mali dönem raporlarının okunması
-
Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibra oylaması
-
01.06.2025–31.05.2026 bütçesinin görüşülmesi ve oylanması
-
Taşınmaz satış, kiralama ve kulüp yatırımları için yeni yönetime yetki verilmesi
Ayrıca 50’den fazla kongre üyesi söz alarak görüşlerini aktaracak. Günün sonunda mevcut başkan Ali Koç ve başkan adayı Sadettin Saran, süre sınırlaması olmadan kongre üyelerine hitap edecek.
Aziz Yıldırım Genel Kurula Katılmayacak
Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamayla genel kurula katılmayacağını duyurdu. Yıldırım’ın, özellikle 11, 12 ve 13. maddelerin reddedilmesi için kendi tabanına çağrıda bulunduğu öğrenildi.