Fenerbahçe, teknik direktör Jose Mourinho'nun isteğiyle milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu kadrosuna katmak için önemli adımlar attı. Sarı-lacivertliler, 26 yaşındaki başarılı kanat oyuncusu için Benfica ile anlaşma aşamasına geldi. Yapılan görüşmelerde Aktürkoğlu'na yıllık 5 milyon euro maaş ve 3+1 yıllık sözleşme teklif edildi.

Transferin önündeki en büyük engel ise Şampiyonlar Ligi durumu. Aktürkoğlu'nun Benfica'nın Nice ile oynayacağı 3. ön eleme turu maçında forma giymesi halinde, UEFA kuralları gereği bu sezon Fenerbahçe'nin Avrupa kadrosunda yer alamayacak. Bu riski ortadan kaldırmak isteyen Fenerbahçe yönetimi, transferi çarşamba gününe kadar tamamlamayı hedefliyor.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Play-Off Turundaki Muhtemel Rakibi Belli Oldu
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Play-Off Turundaki Muhtemel Rakibi Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

Benfica'nın başlangıçta talep ettiği 30 milyon euro bonservis bedeli, pazarlıklar sonucu 20 milyon euro seviyelerine çekildi. Transfer sürecini hızlandırmak için Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Safi, Portekiz'e giderek bizzat görüşmeleri yürütüyor.

Diğer yandan, Portekiz basınından gelen haberler Fenerbahçe için olumlu bir gelişmeye işaret ediyor. Kerem Aktürkoğlu'nun antrenmanda sağ ayak bileğini burkması ve Nice maçında oynamasının zor görünmesi, Fenerbahçe'ye transferi bitirmek için ekstra zaman kazandırabilir.

Bu transfer gelişmeleri devam ederken, Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic'in de takımdan ayrılacağı yönündeki haberler gündemi meşgul ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ