Mülkiyeliler Birliği Eskişehir Şubesi Başkanı Nejdet Bilgin, saygı duruşunda bulunulmasının ardından törende yaptığı konuşmada, mülkiyenin bugüne kadar birçok iktisadi, mali, idari ve dışişleri bürokrasisinde, özel sektörde üst yönetim kadrolarında ve siyasette önemli makamlarda bulunan kişiler yetiştirdiğini dile getirdi.
Devletin her kademesine yönetici yetiştirmek üzere 1859 yılında kurulan mülkiyenin, mezunları ve öğretim üyeleriyle 166 yıldır eşitlik için mücadele ettiğini belirten Bilgin, şunları söyledi:
"Mülkiyeliler, Atatürk ilke ve inkilaplarının bekçileri olarak daima bu aziz vatanın ve milletin emrinde olacaklar. Mülkiyenin ve mülkiyeliliğin temel felsefesinden asla taviz vermeyecekler. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimiz ve Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmetle anıyor, tüm mülkiyelilerin 166. kuruluş yıldönümlerini kutluyorum."
Tören, Mülkiyeliler Birliği Eskişehir Şubesi üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla sona erdi.





