ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı yuvarlak masa toplantısında İran gündemini değerlendirdi. İran'ın uzun yıllardır bölgede istikrarsızlığa sebep olduğunu iddia eden Trump, "İran rejimi Amerikan çıkarlarına aykırı bir yapı" dedi.

İspanya savaşın karşısında olduğunu duyurdu
İspanya savaşın karşısında olduğunu duyurdu
İçeriği Görüntüle

Trump, İran'dan bir saldırı olmaksızın kendilerinin bu ülkeye saldırmalarıyla ilgili "Eğer biz ilk adımı atmasaydık, onlar İsrail'e aynı şeyi yapacaklardı ve mümkün olsaydı bize de aynı şeyi yaparlardı. İran'a karşı bu saldırıları gerçekleştirmeseydik, rejim iki hafta içinde nükleer silah elde ederdi. İran'a karşı savaşta çok iyi gidiyoruz. İran liderliği hızla dağıldı. İran rejimi komşularına saldırıyor. İranlılar yakın zamana kadar müttefikleri olan ülkelere saldırıyorlar. İran'la savaşta kötü şeyler oluyor ancak biz ilerlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Şu anda çok güçlü bir konumda olduklarını belirten Trump, "Haziran ayında iki hafta içinde saldırı yapmasaydık, nükleer silaha sahip olacaklardı. Eğer B-2 saldırılarını yapmasaydık, nükleer silaha sahip olacaklardı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA