Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya’nın Golan Tepeleri’ne ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Golan Tepeleri’nin Suriye’nin ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Suriye’nin ayrılmaz bir parçasını teşkil eden Golan Tepeleri’ndeki İsrail işgalini meşrulaştırmaya yönelik olarak Kolombiya tarafından yapılan açıklamayı şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Toplam ciro haziranda yıllık yüzde 25,8 arttı
Toplam ciro haziranda yıllık yüzde 25,8 arttı
İçeriği Görüntüle

“Uluslararası hukukun ihlali”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 497 sayılı kararı başta olmak üzere uluslararası hukuka atıfta bulunulan açıklamada, bu yöndeki münferit girişimlerin hukuki değer taşımadığı belirtildi.

Bakanlık, İsrail’in Golan Tepeleri dahil Suriye’nin güneyindeki işgaline ve ülkenin egemenliği ile istikrarını hedef alan saldırılarına son verilmesi çağrısını yineledi.

Türkiye’den Suriye mesajı

Açıklamada Türkiye’nin, Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması ile ülkede kalıcı huzur ve istikrarın sağlanmasına yönelik desteğini sürdüreceği ifade edildi.

Kaynak: DHA