MHP lideri konuşmasına, partinin kurucu lideri Alparslan Türkeş’i anarak başladı. Türkeş’in Türk milliyetçiliğini sadece bir fikir olmaktan çıkarıp toplumsal bir gerçeklik haline getirdiğini ifade eden Bahçeli, onun mirasının bugün de yol gösterici olduğunu dile getirdi.
İran-ABD-İsrail gerilimi: “Küresel risk büyüyor”
Orta Doğu’daki gelişmelere değinen Bahçeli, özellikle İran merkezli gerilimin küresel istikrarsızlığı artırdığına dikkat çekti. Donald Trump başta olmak üzere bazı aktörlerin öngörülerinin boşa çıktığını belirten Bahçeli, İran halkının direnişinin uluslararası kamuoyunda şaşkınlık yarattığını söyledi.
Hürmüz Boğazı çevresindeki gelişmelerin enerji arzı ve tedarik zincirlerini tehdit ettiğini vurgulayan MHP lideri, bu sürecin küresel enerji krizini derinleştirdiğini ifade etti.
CHP’ye sert eleştiri: “Siyaset yerine laf üretiyor”
Muhalefeti de hedef alan Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözüm üretmek yerine günübirlik politikalar izlediğini savundu. CHP’nin milli konularda yeterli hassasiyeti göstermediğini öne süren Bahçeli, bazı belediye yönetimlerine yönelik eleştirilerde de bulundu.
Enerji ve “Terörsüz Türkiye” mesajı
Enerjide bağımsızlığın Türkiye için stratejik hedef olduğunun altını çizen Bahçeli, bunu “Kızılelma” olarak nitelendirdi. Türkiye’nin artık sadece enerji geçiş ülkesi değil, bölgesel bir enerji merkezi haline geldiğini ifade etti.
“Terörsüz Türkiye” sürecine de değinen MHP lideri, sürecin tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek şu mesajı verdi:
- Sürecin TBMM zemininde olgunlaştığını
- Milli birlik ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesinin zorunlu olduğunu
- Hiçbir gecikme ya da ihmalin kabul edilemeyeceğini
Bahçeli, “Barış teslimiyet değildir, milletin onurunu koruyarak sağlanan dengedir” diyerek konuşmasını tamamladı.





