Olay, 22 Nisan'da Efeler ilçesi Ata Mahallesi'ndeki Melisa Park Sitesi'nde yaşandı. Sağlık çalışanı Ö.K. ve eşi M.K., yaklaşık 4 ay önce çocukları Ranuna Havin K.'nin bakımını üstlenmesi için Hatice Kaplan ile anlaşma yaptı. Bir süre sonra çocuğun vücudunda morluklar fark eden aile, durumdan şüphelendi ve evlerine güvenlik kamerası yerleştirdi. Bir süre sonra kaydedilen görüntüleri izleyen çift, Kaplan'ın Ranuna Havin K.'yi kolundan tutup koltuğa fırlattığı anları gördü. Çift, polis merkezine gitti, şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Kaplan ise tutuklandı.

2 ayrı suçtan dava

Kaplan için 'Eziyet' ve 'Tehdit' suçlarından dava açıldı. Bugün davanın ikinci duruşması, Aydın 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya sanık avukatı Muhammed El, mağdur bebeğin ailesi ve ailenin avukatı Sabri Güleç katıldı. Hatice Kaplan ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Kaplan, savunmasında, pişman olduğunu söyleyip beraatini talep etti. Mahkeme, iki tarafın avukatlarını dinledi. Savunma sonrasında mahkeme, Kaplan'a 'Eziyet' suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Kaplan'ın duruşmalardaki 'iyi hali'ni dikkate alan mahkeme, cezayı 2 yıl 7 aya indirdi ardından cezaevinde tutuklu olduğu süre göz önünde bulundurularak, tahliyesine karar verdi.

Aydın’da Orman Yangınları İçin Camilerde Dua Edildi
Aydın’da Orman Yangınları İçin Camilerde Dua Edildi
İçeriği Görüntüle

Kararın örnek olması istendi

Kararın ardından açıklama yapan Ranuna Havin K.'nin ailesinin avukatı Sabri Güleç, "Bu ceza, önemli bir karardır. Türkiye için de çocuklara yönelik şiddet konusunda mahkumiyet açısından örnek teşkil edecektir. Bu kararın, çocuklarımızın korunması ve çocuklara yönelik şiddet eylemlerinin önlenmesi açısından emsal olmasını istiyoruz. Ayrıca sanık 60 gün cezaevinde kaldı. Bu süre, benzer eylemlerde Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 100’üncü maddesi kapsamında tutuklama tedbirinin uygulanabilirliği açısından da örnek teşkil etmektedir. Bu süreçte bebek Ranuna Havin K.'ye destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Mahkeme süreci devam edecek. Bizler bu kararın takipçisi olacağız. Sadece bebek Ranuna Havin K. için değil, onun gibi olan tüm çocuklar için sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Umarız bu son olur. Bebek Ranuna Havin K. hiçbir zaman yalnız değildir" dedi.

Mert CONA/AYDIN, (DHA)-

Kaynak: DHA