Muğla’nın Bodrum ilçesinde maki ve otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Gece saatlerinde başlayan yangına çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken ekiplerin alevleri kontrol altına almak için yoğun çalışması sürüyor.
Alevler rüzgarla yayıldı
Yangın, saat 23.00 sıralarında Ortakent Mahallesi Üniversite Caddesi’nde maki ve otluk alanda çıktı. Alevleri ve yoğun dumanı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına ekipler karadan müdahale başlattı.
Çevrede güvenlik önlemi alındı
Polis ekipleri, itfaiye araçlarının rahat hareket edebilmesi için çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yangından yükselen alevler ve duman, Bodrum Yarımadası’nın birçok noktasından görüldü.
Çalışmalar yerinde takip edildi
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ile Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli de yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.




