Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olan BİM, banka sektörüne girmeyi planlıyor.

Sıfır Otomobiller Haydarpaşa Limanı'nda Bekliyor
Sıfır Otomobiller Haydarpaşa Limanı'nda Bekliyor
İçeriği Görüntüle

10 MİLYAR TL SERMAYEYE ONAY

Geçtiğimiz günlerde Dost Katılım Bankası A.Ş ismi ile 10 milyar TL değerinde bir katılım bankası için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)'ya başvuran BİM, kurul tarafından onay aldı. Onay Resmi Gazete'de de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÇOK ORTAKLI

Yeni kurulacak katılım bankası BİM'in yanında Desto Atık Yönetimi A.Ş., Dost Global Danışmanlık A.Ş., GDP Gıda Paketleme ve Es Global Gıda'yı kapsıyor. 10 milyar TL sermaye ile kurulacak banka faizsiz finans ve katılım bankacılığı alanında yer alacak.

İZİNLER BEKLENİYOR

BDDK tarafından onay alan yeni bankanın izin işlemleri henüz sonuçlanmadı. Faaliyete geçebilmesi için ayrı bir faaliyet izni alması ve yasal hazırlıklarını tamamlaması gerekiyor. Gerekli izinlerin alınması durumunda BİM'in en kısa sürede bankasını açması bekleniyor.

Muhabir: Barış Berkant Oğuz