Asayiş

'Beyaz eşya tamiri' vaadiyle dolandırdılar

İzmir ve İstanbul'da internet üzerinden sahte 'Beyaz eşya yetkili servis' ilanları vererek 5 kişiyi toplam 136 bin lira dolandıran 7 şüpheli, polis operasyonuyla yakalandı.

Abone Ol

İzmir ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Suç Analiz Merkezi Büro Amirliği ile İstihbarat Şube ekipleri, internette yetkili beyaz eşya servisi olduklarını belirterek dolandırıcılık yapanlara yönelik yakalama çalışması başlattı.

İnternetten 'Beyaz eşya yetkili servis' ilanıyla iletişime geçtikleri 5 kişiyi buzdolabı, çamaşır makinesi ve kombi gibi elektronik eşyalarını tamir bahanesiyle götürüp, geri getirmeyerek 136 bin lira dolandırdığı belirlenen şüphelilere yönelik İzmir ve İstanbul'da önceki gün operasyon gerçekleştirildi. Operasyonla yakalanıp gözaltına alınan 7 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü açıklandı.

ÖZKAYNAK: TÜM BİLGİLER SAHTE

Yetkili servis dolandırıcılığına ilişkin bilgi veren Dolandırıcılık Şube Büro Amirliği Komiser Abdullah Özkaynak, "İnternet arama motorlarında sponsorlu reklamlarla üst sıralarda çıkan sahte servis siteleri, markaların orijinal logolarını kullanarak kendilerini yetkili servis gibi gösteriyorlar. 0850'li telefon numaraları üzerinden profesyonel bir imaj sunuyor, adrese markaların logolarını taşıyan kıyafetlerle giderek güven kazanıyorlar. 'Cihazınızı servise götürmemiz gerekiyor' bahanesiyle ürünleri alıp bir daha geri getirmiyorlar. Adres bilgileri gerçek olmuyor" açıklamasında bulundu.

YETKİLİ SERVİS BİLGİLERİNİN TEYİT EDİLMESİ GEREKİYOR

Vatandaşlara dikkatli olmaları gerektiğine dikkati çeken Özkaynak, "Vatandaşlarımız, beyaz eşya markalarının resmi web siteleri veya müşteri hizmetleri aracılığıyla yetkili servis bilgileri teyit edilmelidir, 'www.servis.gov.tr' adresinden doğrudan yetkili servis sorgulaması yapılmalıdır. Ürünün kutusundaki veya kullanım kılavuzundaki servis bilgileri kullanılmalıdır.

Gelen servis elemanlarından kimlik ve firma bilgileri talep edilmeli ve sorgulanmalıdır. Servis formu ve fatura düzenlenmeden hiçbir şekilde ödeme yapılmamalıdır. 'Sponsorlu reklam' ibaresi taşıyan internet sonuçlarına karşı dikkatli olmalı, doğruluğundan emin olmadan işlem yapılmamalıdır. Ayrıca vatandaşlarımız şüpheli durumlarla karşılaşmaları halinde en yakın kolluk birimlerine ve Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvurmalılar" dedi.