Beşiktaş’ta yeni teknik direktör arayışları tüm hızıyla devam ederken, Filipe Luís cephesinden dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Brezilya basınında yer alan son iddialar, siyah-beyazlı kulübün genç çalıştırıcı için girişimlerini resmiyete döktüğünü ortaya koydu.
Brezilya merkezli RTI Esporte’nin haberine göre Beşiktaş yönetimi, dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes aracılığıyla Filipe Luis’e resmi teklif sundu. Taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğü aktarılırken, Brezilyalı teknik adamın Beşiktaş seçeneğine olumlu yaklaştığı öğrenildi.
Henüz kesin kararını vermeyen Filipe Luis’in, kariyerine Avrupa’da devam etme fikrine sıcak baktığı belirtilirken, siyah-beyazlı yönetimin süreci hızlandırdığı ifade edildi. Bu doğrultuda Beşiktaş adına Murat Kılıç ile Önder Özen’in yurt dışında temaslarda bulunduğu ve teknik direktörlük görüşmelerini yüz yüze sürdürdüğü kaydedildi.
Öte yandan genç teknik adam için Avrupa’dan başka taliplerin de olduğu belirtildi. İngiltere temsilcisi Fulham ile Fransa ekibi RC Strasbourg Alsace’ın da Filipe Luis ile ilgilendiği ve yakın dönemde resmi görüşmeler yapmasının beklendiği aktarıldı.
Beşiktaş cephesinin ise alternatif planlarını hazır tuttuğu ifade edildi. Yönetimin, Filipe Luis transferinin gerçekleşmemesi durumunda farklı isimlere yönelmeyi düşündüğü, bu adaylardan birinin de Răzvan Lucescu olduğu öne sürüldü.
Siyah-beyazlı kulübün teknik direktör konusunu uzun süre gündemde tutmak istemediği ve bayram sonrası, haziran ayının ilk günlerinde yeni hocayı açıklamayı hedeflediği öğrenildi.
Filipe Luis daha önce verdiği bir röportajda, teknik direktörlük kariyerine yönelmesinde Pep Guardiola etkisinin büyük olduğunu anlatmıştı. Atlético Madrid forması giydiği dönemde, Guardiola yönetimindeki FC Bayern Munich karşısında yaşadığı maçın kendisinde büyük iz bıraktığını söyleyen Brezilyalı isim, o karşılaşmanın ardından teknik direktörlüğe farklı bir gözle bakmaya başladığını dile getirmişti.



