Asım Kibar için bugün Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda aile kabristanına defnedildi.
Cenaze törenine, Kibar’ın eşi Semiha Kibar, çocukları Ali Kibar, Aysun Kibar, Ahmet Kibar ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, İstanbul Valisi Davut Gül ile çok sayıda iş insanı katıldı.
“Kendisini Ülkesine Adamış Bir İnsan”
Asım Kibar’ın oğlu Ali Kibar, babasının çalışma azmi ve ülkeye hizmetini şöyle anlattı:
“Kendisini ülkesine adamış bir insandı. Çok emekleri oldu, hayırları oldu. Çalışanlarının hepsini çocukları olarak gördü. Çok geniş bir aile olarak görülür. Ülkemize her zaman bir taş üstüne bir taş daha koymaya çalıştı. Böyle bir yaşam öyküsü. Allah herkese böyle güzel bir yaşam nasip etsin.”
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, Asım Kibar için “Bizim hemşehrimizdi. Büyük sanayici, müteşebbis, bu ülkeye çok büyük eserler kazandırdı. Çok örnek bir insandı. Aile olarak çok mükemmel bir aile. Allah rahmet eylesin” dedi.
Asım Kibar Kimdir?
1933 yılında Kayseri’de doğan Asım Kibar, iş hayatına 1951 yılında manifatura ticaretiyle başladı. 1970 yılında İstanbul’da aile şirketini kurarak demir ticaretine yöneldi. Türkiye sanayisinin en önemli isimlerinden biri haline gelen Kibar, bugün 24 şirketi bünyesinde barındıran Kibar Holding’in temellerini attı.
2014 yılından itibaren ise Onursal Başkan olarak görev yapan Asım Kibar, ülke ekonomisine kattığı değer ve sanayideki öncülüğüyle hafızalarda yer edindi.